Wij brengen kunst naar de zorginstelling. 

 

Voor als een museumbezoek niet meer gaat

en je toch van kunst wilt genieten.

img_8861.jpg

Kunst en dementie

Onderzoek heeft uitgewezen dat kijken naar kunst een positieve uitwerking heeft op mensen met dementie. Kijken naar kunst inspireert, biedt rust en afleiding, prikkelt de zintuigen en hersenactiviteit. Dit is bevorderlijk voor het vertragingsproces van de hersenaandoening én verbeterd de kwaliteit van leven op het moment.

Jouw zorginstelling als museum

Er wordt een ruimte in de zorginstelling tot tentoonstellingsruimte ingericht. In deze ruimte wordt werk met herkenbare thematieken opgehangen. De tentoonstelling wordt 3 of 4 keer per jaar verwisseld met elke keer een vernieuwend thema op maat.

IMG_4024_edited.jpg

Kunst in de wandelgang.

Een positieve kunstervaring

Samen met Stichting Kunstuitleen Rotterdam bied ik workshops op maat aan voor mensen met dementie en hun naaste(n) en brengen het museum naar de zorginstelling. Mensen met dementie komen weinig buiten en zijn niet vaak in de gelegenheid om samen met hun partner, vriend(in) of familie te genieten van de mooie dingen in het leven. Een workshop beleef je altijd samen, dat schept een mooie band tussen de deelnemers.

DSCF6840.jpg

Foto: Suzan Geldhoff (2018)

De lesmethode voor werknemers

Op dit moment ontwikkelen wij een tool in de vorm van de applicatie Brainframe, waarbij activiteitenbegeleiders, dagbestedingscoaches en vrijwilligers zelf de workshops kunnen geven. Op deze manier kan iedere zorginstelling aan de slag om op onze unieke wijze te kijken naar en te praten over de kunstwerken, zowel in groepsverband als individueel.

Nieuwsgierig of dit wat voor jouw zorginstelling is?

Stichting Kunstuitleen Rotterdam maakt kunstcollecties op maat voor mensen met dementie. Wij komen graag bij de zorginstelling langs om eens kennis te maken en een voorstel te doen.

Op de website van Kunstuitleen Rotterdam lees je meer over het Brainframe project.

Kunstuitleen_Rotterdam-logo-CMYK-cyaan-1

onderdeel van

en wordt gesteund door

citylab-272x272.png