Het Gezelschap bij Kunstuitleen Rotterdam


Afgelopen maandag 1 april kwam 's avonds Het Gezelschap langs bij Kunstuitleen Rotterdam voor een lezing betreft nieuwe ontwikkelingen bij de kunstuitleen én het project BrainFrame ©. Het was een geslaagde, inspirerende avond, waarbij de Het Gezelschap werd meegenomen in een workshop 'kunst kijken voor mensen met dementie'.


Hieronder vind je een kleine impressie van de avond.


Ellis van den Berg aan het woord over nieuwe educatieve ontwikkelingen bij Stichting Kunstuitleen Rotterdam

Ik legde uit wat dementie nu eigenlijk is. Wat houdt het ziektebeeld in?


Ik vroeg aan het publiek of zij hun hand konden opsteken als zij iemand in hun omgeving kende met dementie. Meer dan de helft van de toeschouwers stak hun hand op. Voor ons weer is dit niks nieuws. Steeds meer mensen krijgen dementie. Ik legde uit dat we er nog weinig aan kunnen veranderen, en juist daarom belangrijk is aandacht te schenken aan de kwaliteit van leven bij deze doelgroep.Ik legde het verschil uit tussen het gezonde brein en een brein van iemand met Alzheimer.

Uitleg van kunstenaar William Utermohlen. Hij werd zelf dement en portretteerde zichzelf in de loop van tijd.

Visual Thinking Strategies. Ik heb het er al vaker in mijn blog over gehad. Het is een methode om op een andere manier naar beeldende kunst te kijken. Ik nam het publiek mee